U ovom članku predložićemo vam set od deset stranica za bojenje na kojima su slike životinja i brojevi. Dok deca uživaju u bojenju, ovo je prilika i da uče brojeve.

Kada je bojenje završeno, koristite listove kao kartice za učenje brojeva. Pokažite detetu stranicu i pitajte koji je to broj. Dete će ili prepoznati broj sa slike ili će brojati životinje. Osim obnavljanja brojeva, jedno od pitanja može biti i koja je životinja na slici, da li je to domaća ili divlja životinja, i slična pitanja. 

 

 

Na isti način možete vežbati i engleski jezik sa vašom decom, s tim da ćete pitanja postavljati na engeskom.

Stranice za bojenje možete preuzeti na sledećem linku:

http://www.easypeasyandfun.com/wp-content/uploads/2015/02/Counting-Coloring-Pages1.pdf

Pogledajte još:

 

Stranice za bojenje (Proleće)

 

             

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.