Deca kreću sa učenjem engleskog jezika već u prvom razredu osnovne škole. Ovaj jezik je izuzetno potreban u današnje vreme, i iz tog razloga potrebno je podstaknete vaše dete da krene sa učenjem engleskog jezika što pre. Kartice za učenje engleskog

Da bi deta naučilo da piše na engleskom jeziku, potrebno je da savlada alfabet. Jedan od načina koji će vam u tome pomoći je da napravite kartice za učenje engleskog alfabeta. Osim alfabeta, uz ovakve kartice dete će naučiti i da kaže po jednu reč na svako slovo. 

 

Potrebno je:

  • Kartice za učenje engleskog alfabeta koje možete preuzeti ovde.
  • Papir za stampanje
  • Makaze

Odštampajte kartice sa slovima engleskog alfabeta i onda učite slovo po slovo. Uz svako slovo nacrtan postoji i sličica da pomogne deci da viz

Kartice za učenje engleskog

uelno pamte. Ispod svake slike napisan je pojam na engleskom, ali čitanje reči možete preskočiti dok dete ne nauči alfabet u potpunosti.

Postoji više načina da se primeni učenje uz kartice, a najčešće se koriste ova dva:

Nakon što odštampate sve kartice i isečete ih pojedinačno, krenite da učite sa detetom slova i pojmove na karticama. Dete izvlači karticu, čita slovo, i izgovara šta vidi na slici. Pomozite detetu oko izgovor svake reči. 

Drugi način je da odštampajte papir sa slovima engleskog alfabeta i isečete pojedinčno svako slovo a zatim i odštampajte sličice. Svaka sličica predstavlja pojam koji počinje na određeno slovo.

Igrajte se tako što ćete spajati sličice sa odgovarajućim slovom. Na primer, slovo A u engleskom spajamo sa sličicom  „apple“ (jabuka). 

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.