Učimo brojeve (Stranice za bojenje)

 

U ovom članku predložićemo vam set od deset stranica za bojenje na kojima su slike životinja i brojevi. Dok deca uživaju u bojenju, ovo je prilika i da uče brojeve.

Kada je bojenje završeno, koristite listove kao kartice za učenje brojeva. Pokažite detetu stranicu i pitajte koji je to broj. Dete će ili prepoznati broj sa slike ili će brojati životinje. Osim obnavljanja brojeva, jedno od pitanja može biti i koja je životinja na slici, da li je to domaća ili divlja životinja, i slična pitanja. 

 

Opširnije: Učimo brojeve (Stranice za bojenje)

Stranice za bojenje (Proleće)

Juče smo zvanično proslavili prvi dan proleća, pa iz tog razloga želimo da vam predložimo jednu interesantnu aktivnost za decu. U pitanju su stranice za bojenje sa motivima koji odlikuju ovo godišnje doba.

Na sledećem linku pronaći ćete pet stranica za bojenje inspirisanih prolećem.

Odštampajte stranice i uživajte u bojenju!

 

Opširnije: Stranice za bojenje (Proleće)

Kartice za učenje engleskog alfabeta

Deca kreću sa učenjem engleskog jezika već u prvom razredu osnovne škole. Ovaj jezik je izuzetno potreban u današnje vreme, i iz tog razloga potrebno je podstaknete vaše dete da krene sa učenjem engleskog jezika što pre. Kartice za učenje engleskog

Da bi deta naučilo da piše na engleskom jeziku, potrebno je da savlada alfabet. Jedan od načina koji će vam u tome pomoći je da napravite kartice za učenje engleskog alfabeta. Osim alfabeta, uz ovakve kartice dete će naučiti i da kaže po jednu reč na svako slovo. 

Opširnije: Kartice za učenje engleskog alfabeta

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.