Institut nuklearne nauke „Vinča“ organizuje Otvorena vrata 8. i 9. maja, gde će kroz zanimljiva predavanja, demonstracije i prezentacije učesnici moći da su upoznaju sa različitam naučinm oblastima koje se proučavaju u ovoj ustanovi.  Otvorena vrata Instituta za nuklearne nauke Vinča

 

O institutu

 

Institut za nuklearne nauke „Vinča“ je organizovan u vidu radnih i istraživačkih jedinica, koje omogućavaju rad u istraživačkim laboratorijama. Različite oblasti su predmet istraživanja naučnika ove ustanove, a neke od njih su fizika, biologija, energetika, zaštita životne sredine, itd.

U sklpu instituta nalazi se i biblioteka koja obuhvata znatnu kolekciju enciklopedija, rečnika, naučnih časopisa, kao i elektronsku bazu podataka.

Otvorena vrata Instituta za nuklearne nauke  „Vinča“ (8. i 9. maj 2014. godine)

Program Otvorenih vrata obuhvata:

  • Predavanja
  • Demonstracije
  • Obilazak laboratorija i biblioteke

Za više informacija o učešću na ovom događaju, možete se obratiti osobama zaduženim za organizaciju. Brojevi telefona i imejl adrese su dostupne ovde

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.