Dečiji maraton 2016

Dečiji maraton, koji je prvobitno trebalo da se održi 09. aprila, pomeren je za 23. april zbog lošeg vremena. Tradicionalni "Smoki Smokić" dečji maraton organizuju Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i "Beogradski maraton". Kao i prethodnih godina, maraton će se održati u Vrtu dobre nade u Beogradu. Imajući u vidu da se maraton održava u Zoološkom vrtu, u toku događaja ulaz u Zoološki vrt će biti besplatan.

Opširnije: Dečiji maraton 2016

Potter Mania u Domu omladine u Beogradu

Ukoliko ste fan mladog čarobnjaka Hari Potera, posetite manifestaciju pod nazivom "Potter Mania". Nakon razvstavanja po kućama, učesnici će moći da se takmiče u različitim disciplinama, i na taj način osvajaju poene za svoju kuću. Tribine, predstavljanje knjige "Fantastične zveri i gde ih naći", kao i takmičenje u maskiranju u junake serijala, su takođe deo manifestacije, koja će biti zatvorena u 20:30 gde će učesnici prisustvovati proglašenju pobedničke kuće.

Opširnije: Potter Mania u Domu omladine u Beogradu

"Noć sa Andersenom" u biblioteci

U Dečjem odeljenju "Rastko" Biblioteke grada Beograda na Vračaru, 1. aprila biće organizovana manifestacija "Noć sa Andersenom", pod pokroviteljstvom Ambasade Češke u Srbiji. Ovaj događaj obuhvata predstavljanje knjiga iz češke književnosti za decu, čitanje bajki, nekoliko vrlo zanimljivih igara, kvizova.
Program je namenjen učenicima nižih razreda osnovne škole.

Opširnije: "Noć sa Andersenom" u biblioteci

Festival nauke Beograd

Festival nauke biće organizovan od 4. od 7. decembra u Beogradu. Cilj Festivala nauke, koji se uspešno organizuje od 2007. godine, je da promoviše nauku kao deo svakodnevog života i da zainteresuje publiku, a posebno mlade za nauku. Ideja je da se nauka približi publici, kao i da se ukaže na značaj nauke i tehnologije u savremenom društvu.

 Festival nauke u Beogradu

Opširnije: Festival nauke Beograd

Porodični dan u bioskopu Cineplexx

Porodični dan u bioskopuU bioskopu Cineplexx u Beogradu i Kragujevcu, organizuje se porodični dan. Povodom premijere filma „Kuća velikog mađioničara“, 11-og maja od 12 do 17 časova održaće se Cineplexx porodični dan. 

Tog dana prikazivaće se aktuelni flimovi za decu. Osim toga, biće organizovane i:

- Likovna radionica na zadatu temu

- Crtanje po licu - Crtežu su inspirisani omiljenim dečijim filmskim junacima

- Poklon - Mali Politikin zabavnik

 

Prolećna akcija Malog pozorišta „Duško Radović“

Tokom aprila Malo pozorište „Duško Radović“ organizuje prolećnu akciju. Za pojedine vikend predstave postoji popust i do 40% na cenu karte. O svim terminima predstava, kao i cenama karte, možete se informisati na broj telefona 011 / 2671 450.

Spisak predstava u aprilu u Malom pozorištu „Duško Radović“:

Princeza na zrnu graška

Predstava u pozorištu Duško Radović

 

Opširnije: Prolećna akcija Malog pozorišta „Duško Radović“

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.