Veoma je važno da porodica provodi vreme zajedno, jer se na ovaj način jača veza između članova porodice.

Aktivnosti koje radite zajedno kao porodica pružaju vam mogućnost da razmenjujete iskustva i budete u toku sa dešavanjima koja su važna ostalim članovima porodice, kao što su situacija u školi, na poslu, itd.

 

Istraživanja pokazuju da je ovo veoma važnu za srećan život. Stručnjak sa Harvarda, Danijel Gilbert objašnjava da smo srećni ako imamo srećnu porodicu.

Zajednički obroci, šetnja, gledanje filmova su samo neki od načina da članovi porodice provedu vreme zajedno. A evo kako jedna porodica iz Australije provodi vreme na kreativan način.

Lili i Leon, i njihova dečak Orson, pokušavaju da u svojoj kući naprave scene iz najpoznatijih filmova, kao što su  Park iz doba Jure, Povratak u budućnost, Božićna priča, Sam u kući, Betmen, itd. Oni koriste predmete koji se nalaze u njihovoj kući i mnogo kutija.

Pogledajte neke od scena koje su oni napravili.

Film: Sam u kući

Scena iz filma Sam u kući

Film: Povratak u budućnost

Scena iz filma Povratak u budućnost

Film: Betmen

Porodica pravi scenu iz filma Betmen

Film: IT

Porodica pravi scene iz filma IT

Film: Park iz doba Jure

Porodica pravi scenu iz Park iz doba Jure

Ostatak slika možete pogledati na sajtu: http://cardboardboxoffice.com/

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.