Voznja bicikla jedna od aktivnosti za decuU toku letnjeg raspusta deca imaju dosta slobodnog vremena, a kako ne biste dozvolili da veći deo tog vremena provedu u gledanju televizora ili igranju igrica, predlažemo deset zanimljivih aktivnosti za decu:

1. Odlazak u bioskop

Ovo je odlična zabava za porodicu, posebno za vreme vrelih letnjih dana kada je suvise vruće da biste vreme provodili napolju. Bioskopske sale su klimatizovane, tako da je ovo odlično mesto da se rashladite u toku dana.

 

2. Sport

S obzirom da deca imaju više slobodnog vremena u toku raspusta, ovo je dobra prilika da se posvete bavljenju sportom. Ne samo da je sport jedna od aktivnosti za decu, bavljenje sportom dobro utiče na razvoj dece. Pogledajte spisak besplatnih sportskih aktivnosti u Beogradu u toku letnjeg raspusta.

3. Kupovina

Posetite neku od aktuelnih letnjih rasprodaja jer možete naći dosta toga na velikim sniženjima.

4. Pravljenje sladoleda

Iako uvek možete prošetati do najbliže prodavnice ili zamrzivača sa sladoledom, ipak možete napraviti sladoled kod kuće. Na ovaj način provešćete vreme sa decom, družiti se, a na kraju i dobiti odličnu poslasticu. Pogledajte neke od recepata za sladoled ovde.

5. Izlet u prirodi

Ukoliko više volite da provodite vreme napolju, onda je izlet u prirodi odlična aktivnst za vas. Potrebno je poneti ćebe, užinu u vidu sendviča, kolača ili grickalica, i nešto za piće. Takođe je dobro poneti loptu ili frizbi, u slučaju da poželite da aktivno provedete vreme na izletu. Ostalo je još samo da izaberete lokaciju, i spremni ste za izlet.

6. Vožnja bicikla

Ovu aktivnost preporučujemo da ostavite za veče, kad je napolju malo prijatnije za vožnju. Pratite stazu duž reke, gde uvek možete pronaći hlad ispod nekog drveta ili klupicu na kojoj se možete odmoriti od vožnje. Ukoliko nemate svoj bicikl, uvek možete iznajmiti.

7. Čitanje

Prošetajte do obližnje knjižare ili biblioteke i pronađite knjigu za čitanje. Čitanje je aktivnost koja se uvek preporučuje za decu, s tim da umesto u stanu, pronađite mesto za čitanje napolju. Klupica u parku ili ležaljka na bazenu su samo neka mesta na kojima možete sedeti napolju i čitati.

8. Odlazak na bazen

Odlična prilika da se rashladite, a još ako se bazen nalazi u blizini vašeg doma, ovo će biti odlična aktivnost za leto, bez obzira na uzrast dece. Pojedini bazeni omogućavaju i škole plivanja (informacije o tome je najbolje potražiti na sajtu bazena koji želite da posetite). Besplatno korišćenje bazena omogućeno je učenicima osnovnih i srednjih škola svake srede u toku letnjeg raspusta u sledećim centrima:

  • „Tašmajdan”
  • Zavod za sport i medicinu sporta RS – „Košutnjak”
  • Zvezdara–Olimp
  • Mladenovac
  • Novi Beograd
  • Banjica

9. Kampovanje

Lepo vreme u toku letnjeg raspusta možete iskoristiti za kampovanje. Izaberite mesto za kampovanje i organizujte provod u prirodi sa porodicom ili prijateljima.

10. Odlazak na koncert

U toku leta organizuje se dosta koncerata na otvorenom, pa ovo možete iskoristiti kao ideju za večernji provod.

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.