Bavljenje sportom je veoma važno za pravilan razvoj dece, a sportovi koje predlažemo ovaj put su klizanje i hokej na ledu, sportovi koji su posebno popularni tokom zimskih meseci.

Hokej na ledu i klizanje

Hokej na ledu je ekipni sport u kome deca uče da održavaju ravnotežu na ledu dok se snalaze u nepredviđenim situacijama.

Ovakava sport razvija timski duh i pospešuje saradnju među decom, pozitivno utiče na komunikaciju i interakciju sa drugima. Deca uče da budu aktivna jer je ovo fizički veoma zahtevan sport. Kada je u pitanju hokej na ledu, osom snage, potrebna je i koncentracija, a i jedno i drugo se stiče redovnom vežbom.

Pored rekreativnih termina i škola hokeja za decu, postoje i juniorska takmičenja gde deca mogu učestvovati. Učešće na takmičenju pozitivno utiče na decu koja su još više motivisana  da se bave sportom. Deca već sa 5 godina mogu da počnu da treniraju hokej na ledu, dok takmičenja uglavnom kreću od šeste ili sedme godine.

Osim hokeja na ledu, deca se mogu baviti i klizanjem. Postojie termini za rekreativnog klizanja, postoje i škole klizanja gde deca uče o osnovama klizanja uz trenere.

Klizanje i hokej na ledu u klubu Beostar

Postoji nekoliko lokacija u Beogradu gde deca mogu trenirati hokej na ledu ili klizanje. Jedna od lokacija je i hokejaški klub Beostar, koji organizuje škole klizanja i škole hokeja. Škola klizanja je namenjena deci uzrasta od 3 do 14 godina, ali je mogu pohađati i deca koja nisu u tom uzrastu. Polaznici škole klizanja dobijaju opremu za klizanje.

Škola hokeja na ledu je namenjena deci uzrasta od 5 do 14 godina. Potrebno je da dete već ume da kliza pre nego što se prijavi za školu hokeja, tako da je preporučljivo dete prvo upisati u školu klizanja. Polaznici škole klizanja dobijaju osnovnu opremu za hokej na ledu.

Rekreativno klizanje

Rekreativno klizanje u klubu Beostar za sezonu 2014/2015 je moguće svakim radnim danom osim ponedeljkom od 20:00 do 21:30 časova. Pored ovog termina, subotom i nedeljom postoje još dva termina za rekreativno klizanje, i to od 12:00 do 13:30 i od 14:00 do 15:30 časova. Cena karte je 200 dinara za sve termine osim za večernje termine vikendom kada je cena karte 300 dinara. Iznajmljivanje klizaljki je 200 dinara. Klub organizuje akciju svake srede gde roditelji plaćaju cenu karte dok deca (do dvoje dece uzrasta do 10 godina) klizaju besplatno.

* Evenutalne izmene rasporeda klizanja su moguće zbog odigravanja hokejaških utakimica ili zbog takmičenja u klizanju. Iz tog razloga, najbolje je proveriti raspored za određeni dan, tako što ćete proveriti Raspored termina u 'Pingvinu'“ .

Adresa: Jurija Gagarina 78, Novi Beograd

Telefon: 011 21 78 183

Klizanje u ledenoj dvorani Pionir

U ledenoj dvorani Pionir vikendom se organizuje škola klizanja, i to u dva termina, od 10:00 do 10:45 i od 13:00 do 13:45. Cena škole klizanja je 4.000 dinara za 10 termina.

Rekreativno klizanje se organizuje radnim danima od 20:30 do 22:00, a vikendom u još dva termina, i to od 11:00 do 12:30 i zatim od 14:00 do 15:30. Iznajmljivanje klizaljiki za rekreativno klizanje je 300 dinara. Cena karte je od 150 do 250 dinara.

Adresa: Čarlija Čaplina 39

Telefon: 011 27 66 667

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.