Sportovi za decu, tenisTenis je jedan od sportova sa kojim se može početi veoma rano, tako da dete već sa četiri godine može da počne da se bavi tenisom. Postoje posebni mali reketi za decu mlađeg uzrasta, kao i posebni programi gde je treniranje prilagođeno deci.

Odlika ovog sporta je da je u pitanju individualna aktivnost, gde se osoba sama trudi da prebaci lopticu u polje protivnika.

Na ovaj način kod dece se, osim fizicke snage i kondicije, razvija i osećaj za odgovornost, kao i samopouzdanje. S obzirom da dete zna da ono utiče na rezultat, na ovaj način se jača upornost i odlučnost kod deteta, koje uči da se bori za sebe.

Iako je ovo individualni sport, bavljenje tenisom nudi dosta mogućnosti za druženje i razmenu iskustva, za vreme raznih turnira i takmičenja koja se organizuju za decu.

Kako početi sa bavljenjem tenisom?

Pre nego što dete odvedete na teren, objasnite mu kakav je to sport, šta je cilj igre. Pogledajte neki teniski meš zajedno, bilo na televiziji bilo uživo. Zatim dajte detetu reket i lopticu, i neka se za početak igra samo. Može udarati lopticu o pod, o zid (pazite na nameštaj i prozore). A onda odvedite dete na jedan trening, gde ćete videti da li se detetu dopada taj sport.

Vrlo je vazno ne insistirati da se dete bavi određenim sportom, ako dete to ne želi. Ako dete nije zainteresovano za tenis, mozda postoji neki drugi sport kojim bi dete želelo da se bavi, i u kom ce biti znatno uspešnije.

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.