Uskršnje aktivnosti za decu je jedan skup ideja za sve roditelje koji žele da provedu vreme sa svojom decom sarađujući na interesantnim projektima, kao i za sve vredne vaspitače i učitelje kojima je potrebna inspiracija za časove posvećene Uskrsu.

Lavirint i bojenje

Cilj ove aktivnosti za decu je pomoći piletu da pronađe put do lavirinta.

Kada dete uspešno pronađe put kroz lavirint, sledeći zadatak može biti da se oboji slika. Fajl preuzmite sa ovog linka: http://www.activityvillage.co.uk/sites/default/files/downloads/easter_egg_maze.pdf

Uskršnje korpe

Uskršnje korpe možete napraviti na dosta različitih načina, a evo i nekoliko ideja kako da napravite uskšrnje korpe:

Uskršnje korpe i kako da ih napravite

Crtanje i bojenje

Ovo je uvek zabavna aktivnost, posebno u školi ili vrtiću gde možete izložiti radove dece na zidu u učionici ili hodniku. Potrebano je iseći papir u obliku uskršnjih jaja i dati deci da ih ukrase. Radove možete zalepiti na hamer, ili ih okačiti na kanap koristeći štipaljke.

Napravite piliće

Sve što vam je potrebno je vunica u žutoj boji, parče narandžastog materijala i plastične oči (koje takođe možete napraviti kombinacijom crnog i belog platna). Za detaljne instrukcije kako da napravite ove piliće pogledajte ovaj članak: http://www.practicallyfunctional.com/pom-pom-chicks-for-easter/

Farbanje jaja

Neizostavna aktivnost je naravno i farbanje jaja, a evo nekoliko zanimljivih načina na koje možete ofarbati jaja:

Zanimljivi načini za ukrašavanje uskršnjih jaja

Napravite uskršnje čestitke

Praznici su odlično vreme da se naprave i poklone čestitke, tako da ni uskršnji praznici nisu izuzetak. Pročitajte čeo članak sa idejama za pravljenje uskršnjih čestitki:

Uskršnje čestitke

Ukrasi inspirisani praznicima

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.