Praznici su odlično vreme da se naprave i poklone čestitke, tako da ni uskršnji praznici nisu izuzetak. U ovom članku predlažemo nekoliko ideja koje vam mogu biti od koristi prilikom pravljenja i dekoracije uskršnjih čestitki.

Uskršnja čestitka sa jajetom koje se otvara

 

Potrebni su vam kartoni ili tvrđi papiri u različitim bojama, kao i dodatni papir za dekoraciju. Jaje je presečeno na pola, i pričvršćeno za jedan kraj, tako da može da se otvara. Ispod dela koji se otvara možete napisati poruku ili ime osobe kojoj je čestitka namenjena.

Uskršnje čestitke sa zekama

Uzmite papir u različitim bojama, isecite ga u obliku zeca i zalepite na prednju stranu čestitke, a unutra koje ćete napisati poruku.

Uskršnje čestitke u obliku jaja

Uzmite tvrđi papir u boji koju izaberete za čestitku. Potrebno je da taj papir presavijete na pola, i da ga zatim isečete u obliku jajeta. Ne zaboravite da jedan deo gde je papir spojen preskočite prilikom sečenja da bi čestitka mogla da se otvara. Ukrasite čestitke na neki način, bilo da izaberete da na njima nešto nacrtate ili isečete i zalepite razne oblike, poput tufnica.

Uskršnje čestitke sa mašnom

Potreban vam je karton u boji koji ćete da presavijete na pola da biste dobili čestitku. Isecite oblik jajeta na prednjoj strani čestitke, a zatim unutrašnost ukrasite trakama. Na ovaj način će se trake videti kroz rupu koju ste isekli. Jednu od traka možete iskoristi da napravite mašnu.

Jednostavna čestitka

Najjednostavniji način da napravite čestitku je da presavijete papir na pola, i zatim na prednjoj strani čestitke zalepite ukras u obliku jajeta koji ćete iskrojiti od papira ili materijala. Umesto toga možete zalepiti dečije crteže uskršnjih jaja. 

Pogledajte još: 

Čestitke za mame

Napravite 3D čestitku

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.