Farbanje uskršnjih jaja je odlična aktivnost za porodicu, posebno za decu koja uživaju da ukrašavaju jaja raznim bojama, kao i da lepe sličice. U ovom članku predložićemo vam pet zanimljivih načina za ukrašavanje uskršnjih jaja.

Obojite uskršnja jaja u različite nijanse jedne boje

Postupak za bojenje jaja na ovaj način je vrlo jednostavan, i neće vam oduzeti puno vremena. Rastvorite boju za farbanje jaja sa malo vode, i stavite jaje uspravno, kao na slici. Najbolje je koristiti manju posudu da biste mogli da oslonite jaje na ivicu posude. Posle par minuta dodajte malo vode. Ovo će pokriti još jedan deo jajeta, s tim da će boja biti razređena, sto znači da će intenzitet boje biti slabiji, pa ćete dobiti svetliju nijansu. Ponovite ovaj postupak dok celo jaje ne bude prekriveno bojom.

Pogledajte još: 

Uskršnje čestitke

Uskršnje korpe i kako da ih napravite

Napravite oblike na uskršnjim jajima

Upotrebite stikere u oblicima koji su vam dostupni ili isecite razne oblike od selotejp trake i ih zalepite na jaja. Zatim ofarbajte jaja koristeći boje koje ste želeli, nakon čega ćete skinuti trake koje su zalepljene. Ukoliko želite da oblici na jajima ipak budu bar malo obojeni, potrebno je da prvo stavite jaja na kratko u farbu, izvadite ih, dodate stikere ili selotejp, a zatim vratite u boju za farbanje jaja.

Uskršnja jaja na pruge

Koristite isti način kao za pravljenje oblika na jajima, s tim što ćete umesto selotejpa koristiti gumice u različitim debljinama. Na ovaj način jaja će imati pruge nakon što ih izvadite iz boje.

Za ostatak aktivnosti kliknite na "Sledeća".

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.