Upotrebite stari karton da napravite kućice, od kojih kasnije možete napraviti čitav mali grad od kartona. Osim kartona, biće vam potrebne i boje da ukrasite zidove kuće. Pratite uputstva sa slike i lako ćete napravite kućice od kartona. Sami izaberite veličinu kućice.

Za ove kućice potrebno vam je:  

  • Karton
  • Olovka
  • Lenjir
  • Makaze
  • Tempere ili vodene boje
  • Lepak

Uzmite karton, na primer kutiju od keksa ili pahuljica i otvorite je. Koristite olovku i lenjir da nacrtate dva duža pravougaonika za prednje i zadnje strane kuće. Nacrtajte i dva mala trougla na prednjem delu. Nacrajte dva kvadrata i dva trougla koji će biti strane kuće. Sve ovo treba da bude povezano i nacrtano na jednom parčetu kartona, da biste izbegli dodatno lepljenje.

Pogledajte još: 

Kako da napravite voki toki igračku

Kako napraviti obeleživač strane u obliku dinosaurusa?

Isecite dodatni pravougaonik za krov i napravite dva proreza na jednoj ivici krova. Za dimnjaka, potrebno je iseći pravougaonik sa dva mala trougla.

Ukoliko želite da dodate i terasu , isecite dug pravougaonik. Da biste napravili ljuljašku, potrebno je da savijete mali pravougaonik na pola, i napraviti dve rupe da dodate kanap koji ćete vezati na dnu.

Obojite kuću i krov, i ostavite da se osuši.

Sada je potrebno da savijite ivice kartona i dobijete okvir kuće koji ćete zalepiti lepkom. Dodajte krov, tako što ćete ubaciti male trogulove sa zida kuće u propreze koji ste napravili na krovu, i onda zalepite.

Dodajte dimnjak i terasu , i sve to zalepite kao na slici da dobijete kućicu od kartona.

Kućice od kartona

Izvor: http://www.pbs.org/

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.