Proleće se približava, pa iz tog razloga predlažemo nekoliko prolećnih aktivnosti za decu. Projekti i aktivnosti u ovom članku su preglog kako možete podsticati decu da kreativno razmišljaju i koriste razne materijale da naprave ukrase inspirisane prolećem.

Napravite venac od cveća

Za ovaj venac vam zapravo neće biti potrebno cveće, već karton od jaja, razne boje i malo mašte.

 

Isecite delove kartona od jaja da napravite pojedinačne cvetove, a zatim ukrasite svaki cvet kako želite. Možete obojiti karton temperama, a onda dodati dugmad ili materijal isečen na krugove da ukrasite cvet. Poređajte cvetove u krug da dobijete venac i zalepite ih.

Pogledajte još: 

Magneti u obliku cveća

Ukrasite prostor u kome boravite

Nezavisno od toga da li želite da ukrasite dečiju sobu ili učionicu u kojoj deca provode dosta svog vremena, godišnje doba je odlična prilika da se prostor u kome boravite dekoriše pod uticajem tog godišnjeg doba. Na slici je predlog dekoracije: Iseći drvo od braon papira ili kartona, i dodati cvetove u raznim bojama.

Oslikajte proleće

Još jedna odlična aktivnost za decu inspirisana prolećem je da deca oslikaju kako oni vide proleće. Evo nekoliko predloga:

Napravite leptiriće

Upotrebite karton od jaja, isecite svaki pojedinacni deo, kao na slici.

Zatim je potrebno da ukrasite leptiriće na koji način želite. Ukoliko želite da napravite ukras za sobu ili učionicu, možete zalepiti nekoliko leptirića na kanap i okačiti na zid ili prozor.

Uramite proleće

Napravite ram od kartona i obojte ga. Umesto stakla, za ram vam je potrebna providna folija ili kesa.

Napravite narukvice

Potreban vam je deblji konac u boji od koga ćete napraviti narukvicu, kao i materijal kao što je filc za pravljenje malih cvetova. Cvetove možete ušivati ili lepiti na narukvicu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.