Kada otvorite čestitku, pogotovo onu koju ste sami napravili, obično očekujete zanimljivu poruku, ali zar ne bi bilo sjajno da vidite 3D sliku unutar čestitke? Ovo je predlog kako da napravite buket cveća unutar 3D čestitke.

Potrebno je:

  • Papir u nekoliko boja
  • Deblji papir ili karton za samu čestitku
  • Lepak / Selotejp
  • Makaze

Pripremite deblji papir ili karton koji će biti čestitka. Zatim počnite sa pravljenjem 3D čestitke.

 

Potrebno je da uzmete parče papira u boji i savijete ga na pola. Dalje, isecite kvadrate sa dijagonalnim naborima kao na slici. Sledeći korak je da presavijete kvadrat na pola i opet na pola da dobijete manji kvadrat. Na kraju treba da presavijete kvadrat duž dijagonala da biste napravili trougao.

Isecite kružno ivicu i dobićete cvet. Isecite jednu laticu, a onda preklopite dva latice da bi se dobio trodimenzionalni cvet. Pričvrstite ga trakom.

Koristeći isti metod kao za prvi cvet, isecite manji cvet u drugoj boji. Kod manjeg cveta potrebno je da isečete dve latice. Ovaj cvet će izgledati kao malo srce. Zalepite tri srca jedan za drugi da dobijete cvet.

Uzmite veće cvetove i zalepite tri zajedno, i proverite da li su lepo zalepljeni jedan za drugi. Dodajte male cvetne bukete napravljene od papira u drugoj boji na sredinu svakog velikog cveta. Opet proverite da li je sve lepo zalepljeno. Pridržavajte cveće u centru kartice i vodite računa da čestitka može da se zatvori. Možda ćete morati da prilagodite postavljanje cveta i položaj trake. Kada ste sigurni gde želite da stavite cvet, zalepite ga lepkom ili selotejpom za čestitku.

Isecite nekoliko listova i dodajte ih na čestitku i postupak je gotov. Uspešno ste napravili 3D čestitku. 

Izvor: 

http://www.brit.co/how-to-make-pop-up-cards/

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.