Magneti su odličan ukras u sobi, a posebno na frižideru. Pored kupovine magneta koji biste poklonili nekome, uvek možete uložiti malo truda i napraviti magnete u raznim oblicima.

U ovom članku predlažemo pravljenje magneta u obliku cveća, koji mogu biti u raznim veličinama i bojama.

 

Za pravljenje ovih magneta potrebno vam je:

  • Filc
  • Makaze
  • Parče magneta
  • Parče kartona
  • Lepak

Isecite filc u obliku kruga, prečnika između 5 i 10 centimetara. Nakon toga isecite filc kao na slici, u spiralnom obliku.

Filc iseći u spiralnom obliku

Uvijajte filc počevši od spoljašnjosti ka unutrašnjosti. Kada uvijete ceo materijal, mali krug koji je ostao na kraju zalepite lepkom. Na ovaj način ćete pričvrstiti filc koji će ostati u tom obliku.

 Magnet od filca

Na ovaj krug zalepite parče kartona koje ste takođe isekli u obliku kruga, a zatim na karton zalepite magnet.

Zalepite filc da napravite magnet 

Za ostatak članka kliknite na "Sledeća".

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.