Za pravljenje dekorativnih ukrasa je se mogu koristiti različiti materijali, a najčešće većinu tih materijala već imate u kući. Poterbno je samo malo mašte da se ti materijali iskoriste za pravljenje dekorativnih ukrasa.

Pravljenje ukrasa za sobu je odlična aktivnost za decu, jer razvija kreativnost i snalažljvost. Uz to, deca dobijaju ukras koji mogu da iskoriste da dekorišu svoju sobu na način na koji žele. U ovom članku predlažemo jedan ukras koji je vrlo jednostavno napraviti.

 

Potrebno je:

  • Tegla
  • Lepak u spreju
  • Samolepljiva folija ili papir
  • Makaze
  • Šljokice u boji

Za početiak, isecite samolepljivu foliju. Možete iseći koji god oblik želite, a taj oblik će se posle naći na tegli. Na slici je folija isečena u obliku srca.

Oblik ukrasa

Zalepite foliju na unutrašnjost tegle. Pokušajte da zalepite ukras na sredinu tegle.

Foliju na tegli

Sada je potrebno da isprskate lepak u spreju na unutrašnjost tegle. Potrebno je pokriti celu površinu tegle lepkom, da bi se šljokice zalepile na celu unutrašnjost tegle. Zatim sipajte šljokice u teglu, zatvorite je i protresite da bi se šljokice rasule po celoj tegli. Obratite pažnju da sipate dovoljnu količinu šljokica da bi imalo dovoljno šljokica da se zalepe na unutrašnost tegle.

Otvorite teglu i prospite višak šljokica koje se nisu zalepile. Odlepite foliju koja je bila zalepljena na unutrašnjost tegle i ukras je gotov.

Ukras za sobu

U teglu možete staviti neki predmet ili sveću. Ukoliko stavljate sveću unutra, proverite da li je tegla dovoljno velika, da plamen sveće ne bi dosao u kontakt sa šljokicama koje se nalaze na unutrašnjosti tegle.

Ukras za sobu sa svecom

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.