Ukoliko želite da sa decom razgovarate na temu jeseni, dobra ideja je da detetu zadate projekat koji će ih asocirati na jesen. Dok dete bude radilo na projektu, možete razgovarati o jeseni i šta za njih predstavlja jesen. Ova aktivnost se može primeniti i u nastavi u nižim razredima.

 

Jesenje lisce

Potrebno je: 

- papir za ram

- papir za lišće (kliknite na sliku lišća da je uvećate)

- makaze

- traka ili kanap

- lepak

Prvi deo ove jesenje aktivnosti je zadatak za decu da iskroje različite oblike lišća i da ih oboje u različite boje. Osim bojenja, lišće možete odštampati na papirima u boji.

Lanac od jesenjeg lišća

Prvi način da iskoristite lišće je da od njih napravite lanac, koji se može okačiti u sobi ili učionici. Ako pravite lanac od jesenjeg lišća, preporučljivo je da lišće bude od nekog debljeg papira ili kartona.

Jesenje aktivnosti

Ram od jesenjeg lišća

Drugi način da iskorisite lišće je da ih poređate na ivice papira i na taj način dobijete uokviren ram, gde možete zalepiti neku sliku, nacrtati nešto, napisati pesmu, itd.

Jesenje aktivnosti

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.