U ovom članku pokazaćemo vam kako da napravite simpatičnog dinosaurusa koji će vam pomoći da zapamtite gde ste stali sa čitanjem vaše omiljene knjige. Veoma je lako napraviti ovaj obeleživač strane, a potrebno vam je:

  • Papir ili karton (na slici je dinosaurus zelene boje, ali možete izabrati bilo koju boju papira)
  • Olovka
  • Makaze
  • Flomasteri (pomoću flomastera možete ukrasiti dinosaurusa)
  • Model dinosaurusa koji možete preuzeti ovde.

Prvo što treba da uradite je da preuzmete model dinosaurusa i iskrojite ga makazama.

Zatim, prislonite model na papir koji ste pripremili da od njega napravite dinosaurusa. To može biti i karton jer će se manje savijati u odnosu na papir. Precrtajte dinsaurusa.

 

Kada se nacrtali dinosaurusa na papiru ili kartonu od koga želite da bude napravljen vaš obeleživač strane, iskrojte dinosaurusa. Pomoću flomaster možete ukrasiti dinosaurusa na koji god način želite. Možete čak upotrebiti i samolepljivi papir od koga ćete iskrojiti oči.

I obeleživač strane u obliku dinosaurusa je gotov!

 Obelezivac strane u obliku dinosaurusa  Obelezivac strane u obliku dinosaurusa

Izvor: http://creativekidscrafts.wordpress.com/2012/07/22/dinosaur-bookmark-2/

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.