Zoo vrt

S obzirom da je lepo vreme pred nama, pripodno je da želimo da provodimo što više vremena napolju. Postoje razne aktivnosti kojima možete ispuniti svoje vreme, posebno kada je vikend u pitanju, a jedna od aktivnosti koja je posebno interesantna deci je odlazak u zoološki vrt.

 

Dok odrastaju, deca uče o svetu koji ih okružuje, pa tako još kao mali počinju da uče o životinjama, dolazeći u kontakt sa raznim igračkama. Osim toga, neki od omiljenih dečijih junaka, kao što su Pepa Prase, Vini Pu, Paja Patak, i mnogi drugi, su u stvari životinje.

Poseta zoološkom vrtu omogućava deci da vide razne vrste životinja, i da nauče kako se one ponašaju, šta jedu, itd. Naravno, morate se pripremiti da odgovorite na veliki broj pitanja, jer deca su vrlo radoznala, i sigurno će jedva čekati da vam postave pitanja o raznim životinjama.

Osim mogućnosti da nešto nauče, ovakva aktivnost je posebno dobra za decu jer im omogućava da provedu vreme na svežem vazduhu, da se šetaju i igraju.

Zoološki vrt obično poseduje izvesna pravila ponašanja, o kojima je potrebno razgovarati sa decom pre i u toku posete. Na primer, jako je važno da deca znaju da ne smeju prelaziti preko ograde ili da ne smeju da hrane životinje. Takođe nije dozvoljeno puštati glasnu muziku, jer to može da uznemiri životinje.

Zoološki vrt u Beogradu 

Zoološki vrt u Beogradu

Poseduje oko 2000 životinja i oko 200 životinjiski vrsta, a nalazi se u samom centru grada. Adresa zoološkog vrta u Beogradu je Mali Kalemegdan 2.

Radno vreme:

U letnjem periodu: 8:00 – 20:30

U zimskom periodu: 8:00 – 17:00

* Deca do 3 godine ne plaćaju ulaz.

Osim ovog, zoološki vrt postoji u još nekim gradovima u Srbiji:

Zoo Park Jagodina

Adresa: Braće Dirak BB, 35000 Jagodina
Broj telefona: 035 / 244 728

Radno vreme

U letnjem periodu: 9:00 – 21:00

U zimskom periodu: 9:00 – 20:00

* Deca do 5 godina ne plaćaju ulaz.

Zoo vrt Palić

Adresa: 4 Krfska, Palić
Broj telefona: 024 / 753 075

Radno vreme

U letnjem periodu: 9:00 – 20:00

U zimskom periodu: 9:00 – 15:00

* Deca do 7 godina ne plaćaju ulaz.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.