Ukoliko imate neku manju kutiju, na primer od kozmetičkih preparata ili malih sokova u tetra paku, možete je iskoristiti da od nje napravite voki toki igračku. Ovo je zabavan način da dete podstaknete da kreativno razmišlja a za uzvrat će dobiti besplatnu igračku.

Potrebno je:

  • Manja kutijaVoki toki igracka
  • Papir u boji (dve različite boje)
  • Velika slamčica
  • Selotejp traka ili lepak
  • Makaze
  • Flomaster

 

Oblepite kutiju papirom u jednoj boji. Isecite višak papira i upakujte kutiju kao da pakujete poklon. Ne zaboravite da napravite otvor kroz koji će proći slamčica. To će biti antena za voki toki.

Sada uzmite papir u drugoj boji i isecite na manje parčiće u obliku kvadrata i kruga. Svaki od tih oblika biće po jedno dugme na voki tokiju. Zamislite kako bi izgledao pravi voki toki i ukrasite svako dugme. Na kraju ih zalepite na voki toki.

 

Sada imate igračku koja je spremna za korišćenje.

Izvor: http://www.education.com/activity/article/juice-box-police-radio/

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.