Uskršnje aktivnosti za decu

Uskršnje aktivnosti za decu je jedan skup ideja za sve roditelje koji žele da provedu vreme sa svojom decom sarađujući na interesantnim projektima, kao i za sve vredne vaspitače i učitelje kojima je potrebna inspiracija za časove posvećene Uskrsu.

Lavirint i bojenje

Cilj ove aktivnosti za decu je pomoći piletu da pronađe put do lavirinta.

Opširnije: Uskršnje aktivnosti za decu

Napravite 3D čestitku

Kada otvorite čestitku, pogotovo onu koju ste sami napravili, obično očekujete zanimljivu poruku, ali zar ne bi bilo sjajno da vidite 3D sliku unutar čestitke? Ovo je predlog kako da napravite buket cveća unutar 3D čestitke.

Potrebno je:

  • Papir u nekoliko boja
  • Deblji papir ili karton za samu čestitku
  • Lepak / Selotejp
  • Makaze

Pripremite deblji papir ili karton koji će biti čestitka. Zatim počnite sa pravljenjem 3D čestitke.

Opširnije: Napravite 3D čestitku

Igre za decu za koje su vam potrebni samo papir i olovke

Jednostavne igre za koje su vam potrebni samo papir i olovke su zaista korisne u raznim situacijama. Na primer, kada čekate kod zubara, ili ste otišli na kafu i sa sobom poveli decu, a znate da će im u jednom trenutku biti dosadno. Ove igre su takođe dobre aktivnosti za kišne dane ili u toku zime kada deca dosta vremena provode u kući.

Opširnije: Igre za decu za koje su vam potrebni samo papir i olovke

Čestitke za mame

Evo nekoliko ideja da obradujete mame ili sve one bitne dame u vašem životu tako što ćete napraviti čestitku.

Potrebno je:

  • Papir u boji
  • Makaze
  • Lepak

Isecite papir u boji u obliku srca i napravite cvet kao na slici. Od zelenog papira napravite ostatak cveta, a zatim sve zalepite na papir u boji koji će biti čestitka za mamu. Unutar čestitke napišite poruku.

Opširnije: Čestitke za mame

Šta sve možete napraviti od dugmeta

Kada su u pitanju materijali od kojih možete napraviti ukrase, čestitke, pa čak i nakit, obično se prvo setimo papira, kartona, traka, ali i dugme može biti odličan materijal od koga se mogu napraviti razne stvari. Pronađite svu onu dugmad koja vam nisu potrebna, pripremite makaze i lepak, i pogledajte šta sve možete napraviti od dugmeta.

Opširnije: Šta sve možete napraviti od dugmeta

Uskršnje čestitke

Praznici su odlično vreme da se naprave i poklone čestitke, tako da ni uskršnji praznici nisu izuzetak. U ovom članku predlažemo nekoliko ideja koje vam mogu biti od koristi prilikom pravljenja i dekoracije uskršnjih čestitki.

Uskršnja čestitka sa jajetom koje se otvara

Opširnije: Uskršnje čestitke

Tematske rođendanske proslave

Proslava rođendana je veoma važna deci koja se raduju zabavi sa svojim drugarima, kao i poklonima koji će dobiti. Naravno, rođendanska torta je neizostavni deo proslave.

Jedan od načina da posebno obradujete svoje mališane je da im organizujete tematsku proslavu. Iako postoje dečije igraonice i animatori koji vam mogu dosta pomoći oko organizacije ove vrste proslave rođendana, tematsku proslavu možete organizovati i sami, uz pomoć slavljenika.

Opširnije: Tematske rođendanske proslave

Ukrasi za sobu (Dekorativna tegla)

Za pravljenje dekorativnih ukrasa je se mogu koristiti različiti materijali, a najčešće većinu tih materijala već imate u kući. Poterbno je samo malo mašte da se ti materijali iskoriste za pravljenje dekorativnih ukrasa.

Pravljenje ukrasa za sobu je odlična aktivnost za decu, jer razvija kreativnost i snalažljvost. Uz to, deca dobijaju ukras koji mogu da iskoriste da dekorišu svoju sobu na način na koji žele. U ovom članku predlažemo jedan ukras koji je vrlo jednostavno napraviti.

Opširnije: Ukrasi za sobu (Dekorativna tegla)

Kako da napravite cveće da papira

Jedan od materijala koji su nam najčešće dostupni je papir, a možda niste ni slutili kakvo sve cveće možete da napravite od papira. Iz tog razloga, želimo da vam predstavimo tri načina da napravite cveće od papira, što je odlična prolećna aktivnost za decu. Pratite uputstva iz članka ili pogledajte video, i zajedno napravite cveće raznih boja i oblika.

Opširnije: Kako da napravite cveće da papira

Zanimljivi načini za ukrašavanje uskršnjih jaja

Farbanje uskršnjih jaja je odlična aktivnost za porodicu, posebno za decu koja uživaju da ukrašavaju jaja raznim bojama, kao i da lepe sličice. U ovom članku predložićemo vam pet zanimljivih načina za ukrašavanje uskršnjih jaja.

Obojite uskršnja jaja u različite nijanse jedne boje

Opširnije: Zanimljivi načini za ukrašavanje uskršnjih jaja

Jesenje aktivnosti

Jesenje aktivnosti

Ukoliko želite da sa decom razgovarate na temu jeseni, dobra ideja je da detetu zadate projekat koji će ih asocirati na jesen. Dok dete bude radilo na projektu, možete razgovarati o jeseni i šta za njih predstavlja jesen. Ova aktivnost se može primeniti i u nastavi u nižim razredima.

Opširnije: Jesenje aktivnosti

Prolećne aktivnosti za decu

Proleće se približava, pa iz tog razloga predlažemo nekoliko prolećnih aktivnosti za decu. Projekti i aktivnosti u ovom članku su preglog kako možete podsticati decu da kreativno razmišljaju i koriste razne materijale da naprave ukrase inspirisane prolećem.

Napravite venac od cveća

Za ovaj venac vam zapravo neće biti potrebno cveće, već karton od jaja, razne boje i malo mašte.

Opširnije: Prolećne aktivnosti za decu

Sajt Aktivnosti za decu je napravljen sa ciljem da se na jednom mestu prikupe svi sadržaji koji mogu biti interesantni deci i odraslima koji žele da potstaknu decu da na kreativan način koriste svoje vreme. Ideje za pravljenje poklona, ukrasa i ostali projekti koje deca mogu praviti samostalno ili uz pomoć roditelja grupisane su u odeljku Aktivnosti. U odeljku Crtani filmovi nalaze se linkovi ka popularnim crtanim filmovima koje deca mogu gledati na sajtu. Preporučićemo vam i razne vrste događaja za decu koji se organizuju u gradovima u Srbiji.